Novartis - Tarinoita ja elämää rintasyövän kanssa
184
page-template-default,page,page-id-184,page-child,parent-pageid-11,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Novartis

 

Novartis panostaa vahvasti uusien innovatiivisten lääkkeiden tutkimus- ja tuotekehitystyöhön.

 

Vuonna 2015 Novartis-konserni panosti tutkimus- ja tuotekehitykseen 18 prosenttia liikevaihdosta eli yhteensä 8 miljardia euroa. Panostus on yksi lääkealan suurimmista.

 

Novartiksella on käynnissä yli 200 kliinistä tutkimushanketta eri tutkimusvaiheissa. Euroopassa on käynnissä useita kliinisiä tutkimuksia.

 

Suomessa Novartis Finlandin palveluksessa toimii 150 työntekijää, pääosin Espoossa Pohjois-Tapiolan Spektrissä sijaitsevissa toimitiloissa.

 

Kliininen tutkimus on olennainen osa Novartiksen toimintaa Suomessa. Kliinisiä lääketutkimuksia tehdään monilla eri terapia-alueilla. Tutkimusalueitamme ovat mm. sydän- ja verisuonitaudit, syöpätaudit, silmätaudit, diabetes, Alzheimerin tauti, migreeni, MS-tauti (multippeliskleroosi), astma, keuhkoahtaumatauti, ihotaudit (psoriasis) sekä selkärankareuma.

 

Lääkkeen kehitysprojekti molekyylistä myyntilupaan kestää 10–12 vuotta ja maksaa keskimäärin 900 miljoonaa euroa.

 

Karsinta lääkekehityksessä on kova: prekliinisen vaiheen 5 000 lääkeaihiosta viisi etenee kliinisen vaiheen tutkimukseen. Näistä viidestä yksi saa myyntiluvan.

 

Novartiksen pitkäjänteisessä lääkekehityksessä ja kaikessa toiminnassa johtotähtenä on potilaan paras. Tehtävämme on edistää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä kehittämällä ja markkinoimalla innovatiivisia lääkkeitä.

 

Tuemme rintasyöpäpotilaita yhteistyössä Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n kanssa muun muassa julkaisemalla tämän kirjan.

Lääkeyritys Novartis kuuluu maailman johtaviin lääkealan yrityksiin. Novartis panostaa vahvasti alkuperäislääkkeiden tutkimus- ja kehitystoimintaan. Novartis toimii yli 150 maassa ja työntekijöitä on noin 119 000. Novartiksen pääkonttori sijaitsee Baselissa Sveitsissä.

 

Lisää tietoa: www.novartis.fi ja www.novartis.com.